Εμμανουήλ Κουρουπάκης

Υποψηφιος Δημ. Συμβουλος

Γεννήθηκε τον Μάιο του 1972 στο Χαϊδάρι Αττικής.

Γιος του Νικολάου και Γλυκερίας Κουρουπάκη.

Παντρεμένος με την Ειρήνη Σφακιανάκη εργαζομένη στο Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης Παράρτημα Σητείας και γονέας 3 ανήλικων έφηβων αγοριών Νικος – Γιωργος – Πετρος.

Όλα μου τα παιδικά χρόνια τα πέρασα στην Σητεία σπουδάζοντας στα σχολεία της πόλης Δημοτικό Γυμνάσιο και Τ.Ε.Λ. Σητείας από όπου πήρα Πτυχίο Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάσεων. Παράλληλα ήμουν μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Σητείας παίζοντας κορνέτα από το 1983 – 89 υπό την διεύθυνση του αείμνηστου Κου Ζαχαρία Χιώτη.

Το φοιτητικό έτος 1989-90 μπήκε στο Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης στο Ηράκλειο Στην σχολή Σ.Τ.Εφ Στο Τμήμα Ηλεκτρολογίας όπου αποφοίτησε το έτος 1994 με τίτλο πτυχίου  «Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε».

Υπηρέτησε την θητεία του στο όπλο των Διαβιβάσεων και τελείωσε την σχολή Στρατού  Σ.Ε.Τ.Τηλ. από όπου απέκτησε και πτυχίο «Τεχνίτη Ραδιοηλεκτρολόγου» με εξειδίκευση στα Ασύρματα μέσα επικοινωνίας.

Συνεχίζοντας την εκπαίδευσή του έως σήμερα έχει πάρει άλλες δύο εξειδικεύσεις στην ειδικότητα του.

Α) Ενεργειακός Μηχανικός Μελέτες – Επιβλέψεις – Επιθεωρήσεις ενεργειακών έργων σε κτιριακές εγκαταστάσεις. Από το ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ.

Β) Πιστοποιημένος εγκαταστάτης και επιθεωρητής Φ/Β εγκαταστάσεων από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά.

Από το έτος 1997 έως σήμερα είναι ιδιοκτήτης  ατομικής επιχείρησης με έδρα την Σητεία και αντικείμενο εργασιών Μελέτες – Επιβλέψεις – Κατασκευές – Συντηρήσεις πάσα φύσεως Η/Μ έργων,  Ξενοδοχειακών – Βιομηχανικών – Βιοτεχνικών – Οικιακών , ηλεκτρικών εγκαταστάσεων , Εγκαταστάσεις Ψύξης Θέρμανσης Κλιματισμού και συντήρηση αυτών, καθώς και εγκαταστάσεις -συντηρήσεις επιθεωρήσεις Φ/Β έργων.

1988-89 Πρόεδρος 15μελούς ΤΕΛ Σητείας

1990-93 Πρόεδρος των φοιτητών του Τμήματος ηλεκτρολογίας και εκπρόσωπος του τμήματος στην ΣΤΕΦ

1997-2005 Γραμματέας της Επιστημονικής ομάδας Τεχνολόγων Μηχανικών Λασιθίου Ε.Ε.Τε.Ε.Μ.

2007-2009 Πρόεδρος Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 2 Νηπιαγωγείου Σητείας.

2009-2017 Εμπειρογνώμων επιμελητηρίου Λασιθίου Σε Η/Μ ζητήματα .

2014-          Μέλος φιλοζωικού συλλόγου Σητείας

2014-          Έφορος Τμήματος Μπάσκετ Σ.Α.Ο. στην Σητεία.

Η μεγαλύτερη αγάπη του Μανώλη είναι η μουσική. Παίζει μπουζούκι και τραγουδάει με διάφορα μουσικά σχήματα από 14 χρόνων. Είναι σίγουρο ότι κάπου θα έχετε βρεθεί και η ευχή του είναι να είμαστε όλοι καλά και να ξαναβρεθούμε σύντομα.