Ελένη Σταυρακάκη

Υποψηφια Δημ. Συμβουλος

Γεννηθείσα στην Αθήνα στις 13-03-1984.

Τόπος καταγωγής η Σητεία Κρήτης.

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ (2001 – 2005).

Ομιλεί τρεις (3) ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά).

Ξεκίνησε να εργάζεται, από τα φοιτητικά της ακόμα χρόνια, ως καθηγήτρια Αγγλικών σε κέντρα ξένων γλωσσών, όπως αυτό της ΕΥΡΩΓΝΩΣΗΣ (Κομοτηνή) και της Τίνας Ιωάννου -Τοκμακίδου (Κομοτηνή).

Μετά την αποφοίτησή της, και συγκεκριμένα από το έτος 2006 έως και το 2011 εργάστηκε ως Συνεργάτης Δικηγόρος – Βοηθός Συμβολαιογράφου στο Συμβολαιογραφικό Γραφείο Ειρήνης Βρετουδάκη-Γαλανάκη (Χανιά) και στο Συμβολαιογραφικό Γραφείο Ελένης Κοκκινάκη-Κλεινάκη (Χανιά), συνεχίζοντας παράλληλα την διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Άννας Κασαπάκη (Χανιά).

Μετακόμισε μόνιμα στη Σητεία το Δεκέμβριο του 2011, όπου γνώρισε και παντρεύτηκε το νυν σύζυγό της, Εμμανουήλ Καπανταϊδάκη, με τον οποίο έχει αποκτήσει ένα γιο, τον Δημήτριο Εμμ. Καπανταϊδάκη. Από κοινού, διατηρούν το δικηγορικό τους γραφείο επί της συμβολής των οδών Ι. Καποδίστρια & Επισκ. Ζαχαρία. Από το 2013 δε έως και σήμερα τυγχάνει νομική σύμβουλος της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΧΑΝΙΩΝ ΣΥΝ.Π.Ε (Υπ/μα Σητείας).

Παράλληλα με την ενεργή άσκηση δικηγορίας, συνεχίζει ανελλιπώς τη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας, αφού από το 2013 έως και σήμερα εργάζεται στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών «English For Life» του Γεωργίου και της Καίτης Ελευθεριάδη.

Στον ελεύθερο χρόνο που της απομένει, αρέσκεται στην ανάγνωση λογοτεχνικών και ιστορικών βιβλίων αλλά και στην ενασχόλησή της με την μουσικοχορευτική παράδοση της Κρήτης, αφού αποτελεί μέλος της χορευτικής ομάδας της Σχολής Παραδοσιακών Χορών της Ευαγγελίας Βεζυράκη από το 2013 έως και σήμερα. Προσφάτως δε αποτελεί μέλος του ΔΣ του νεοϊδρυθέντος Πολιτιστικού Συλλόγου με την επωνυμία «Πολιτιστικό Αργαστήρι Σητείας, ΔΙΚΤΥΝΝΑ».