Με καινοτόμες ιδέες, προχωράμε μαζί στο αύριο

1.Δημιουργία ειδικού μελετητικού γραφείου διερεύνησης και εκμετάλλευσης των διαφόρων ευρωπαϊκών προγραμμάτων και υποδοχής και επεξεργασίας κάθε επενδυτικής δραστηριότητας

2.Ανταποδοτική Κάρτα Δημότη:  κάτοχοι της κάρτας θα είναι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες( πολύτεκνοι, τρίτεκνοι , ΑμεΑ, άποροι, άνεργοι)
και όσοι πολίτες θα συμμετέχουν στη βελτίωση της ανακύκλωσης. Θα απολαμβάνουν τα εξής προνόμια:

-Εκπτώσεις σε συμβεβλημένα καταστήματα, σε ιατρικά κέντρα, εκπτώσεις στις μετακινήσεις, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.ά.

3.Προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας για να μειωθεί η αδικαιολόγητη σπατάλη. Εφαρμογή του προγράμματος Net Μetering  -Ενεργειακές Αναβαθμίσεις Δημοτικών κτηρίων και Σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου μας.

4.Γραφείο Υποστήριξης του Δημότη  που θα δέχεται αιτήματα για αποκατάσταση βλαβών οδοστρώματος, για αποκατάσταση βλαβών δημοτικού φωτισμού, για αποκατάσταση βλαβών ύδρευσης- αποχέτευσης, για καθαρισμό δημοτικών χώρων, για απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων, για εργασίες συντήρησης πρασίνου, για παιδικές χαρές κτλ. Το γραφείο θα προωθεί τα αιτήματα των πολιτών  στις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες υποχρεωτικά θα ενημερώνουν τους πολίτες για τη πορεία των εργασιών.

5.Αποκεντρωμένο σύστημα διοίκησης με αναβάθμιση του ρόλου των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων σ’ αυτές

6.Υλοποίηση του προγράμματος «Βελτιώνω την πόλη μου» , μιας έξυπνης εφαρμογής που επιτρέπει στους πολίτες  να υποβάλλουν μέσω του κινητού τηλεφώνου, τα πάσης φύσεως αιτήματα που αφορούν στη διαβίωση τους (π.χ. σπασμένες λάμπες, απουσία κάδου απορριμμάτων από μια γειτονιά, λακκούβες στους δρόμους, σπασμένα παγκάκια, επιπλέον φωτισμός σε κάποιο δρόμο κ.α.)

7.Προαγωγή της ηλεκτροκίνησης  με αξιοποίηση της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Θα παρέχονται στους πολίτες σταθμοί φόρτισης και υπηρεσίες συντήρησης, επισκευής, ανακύκλωσης των μπαταριών κ.λπ.

8.Συστήματα αντίστροφης ώσμωσης για καθαρό νερό σε σχολεία και όπου αλλού απαιτείται.

9.Τηλεμετρία και ηλεκτρονική παρακολούθηση των συστημάτων ύδρευσης και άρδευσης

10.Έξυπνα συστήματα ύδρευσης και ώστε το νερό να μην λείψει από καμμιά κοινότητα και να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα της παντελούς έλλειψης νερού που καταγράφηκαν το καλοκαίρι του 2018 (Χρυσοπηγή, Μαρωνιά, Μυρσίνη, Ανάληψη κ.α.)