Έχω επιλέξει εδώ και πολλά χρόνια να ζω στη Σητεία μαζί με την οικογένειά μου. Μέσα από τον επαγγελματικό στίβο αλλά και μέσω της ποικίλης ενασχόλησής μου με τα κοινά, έχω γνωρίσει  και έχω βιώσει όλα τα  προβλήματα που ταλανίζουν αυτόν τον όμορφο και πλούσιο σε πολιτισμό τόπο των Ετεοκρητών.

Όλοι διαπιστώνουμε ότι οι Σητειακοί κουράστηκαν να βλέπουν στον τόπο τους, στην πατρίδα του Κορνάρου και του Ανταίου, τόσα πολλά να μένουν ίδια κι απαράλλαχτα. Τόσα πολλά γύρω τους να παραμένουν στάσιμα. Έχασαν την υπομονή τους περιμένοντας την εξέλιξη, την ανάπτυξη να έρθει και από δω… τυχαία.

Γιατί γνωρίζουν ότι τίποτα δε βελτιώνεται και τίποτα δεν αλλάζει κατά τύχη.

Γιατί αισθάνονται ότι η στασιμότητα, η μοιρολατρία και η παθητικότητα δεν αξίζουν σε αυτόν τον τόπο, που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από την υπόλοιπη Κρήτη, κι όμως έχει μείνει τόσο πίσω σε σχέση με αυτή.

Όλα επιτυγχάνονται με αγώνα, με αποφασιστικότητα, με δουλειά.

Πρωτίστως, όμως, με  σχέδιο, με στόχους και ΟΡΑΜΑ.

Να ξέρεις πού θες να πας και πώς θα φτάσεις.

Να έχεις όνειρο και πάθος για την πρόοδο του τόπου σου.

Για τη νέα γενιά. Και για τους μεγάλους.

Για όλους τους δημότες και τις δημότισσες τούτης της πανέμορφης και ξεχασμένης κρητικής γωνιάς.

Για αυτό αποφάσισα κι εγώ να συμμετέχω στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές με τον ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ, με τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Καραμανωλάκη.

Γιατί η Σητεία αξίζει και χρειάζεται την προσοχή, τη στήριξη και τη βοήθεια όλων μας.

Γιατί ο συνδυασμός ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ πορεύεται με σιγουριά, με σχέδιο και όραμα για ένα καλύτερο αύριο, που όλοι ονειρευόμαστε για τον τόπο μας.

Χαράλαμπος Σπυριδάκης

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό

ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ