Μέλη του ανεξάρτητου δημοτικού συνδυασμού «Μαζί στο Αύριο» με τον υποψήφιο Δήμαρχο Σητείας Νίκο Καραμανωλάκη επισκέφτηκαν τη Μυρσίνη.

Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι οι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι με βασικές ελλείψεις όπως ύδρευσης, άρδευσης, χαλασμένες γεωτρήσεις, τσιμεντοστρώσεις σε βασικούς δρόμους όπως αυτός που οδηγεί στο Μόχλος κ.α. Εξέφρασαν μάλιστα την επιθυμία ότι θα έπρεπε να υπάρχει κάποια επιτροπή αξιολόγησης για τα προβλήματα των χωριών και ότι ο εκάστοτε Δήμαρχος θα έπρεπε να κάνει πιο συχνές επισκέψεις, ώστε να διαπιστώνει και να επικαιροποιεί τις ανάγκες. Τονίστηκε κατ’ επανάληψη ότι Δήμος δεν είναι μόνο η πόλη της Σητείας.

Όταν μάλιστα πρόκειται για το συγκεκριμένο χωριό σε ένα τέτοιο κομβικό σημείο, με καταπληκτική θέα στον κόλπο του Μεραμπέλου και με αρκετή επισκεψιμότητα τουριστών. Ένα χωριό καθαρό και επιμελημένο από τους ίδιους τους κατοίκους και από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος. Ένα χωριό που θα μπορούσε με λίγη υποστήριξη, να είναι τόπος έλξης ντόπιων και ξένων επισκεπτών.

Στην όμορφα διακοσμημένη αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου (πρώην 1θέσιο Δημοτικό Σχόλειο), ο υποψήφιος Δήμαρχος Σητείας Νίκος Καραμανωλάκης, ανακοίνωσε το πρόγραμμά του για τα χωριά του δήμου μας και στη συνέχεια ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με ανταλλαγή απόψεων. Σε γενικές γραμμές τονίστηκε ότι πρέπει να υπάρχει ισοτιμία και δικαιοσύνη προς όλα τα χωριά.

Ο κ. Καραμανωλάκης, ασπαζόμενος τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες του χωριού, δήλωσε ότι: «Δυστυχώς μιλάμε ακόμα για αιτήματα που αφορούν βασικές υπηρεσίες. Δυστυχώς, πρέπει αρχικά να δουλέψουμε για να καλυφτούν τα αυτονόητα και θα το κάνουμε. Όμως, σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα μείνουμε εκεί. Έχω τονίσει κατ’ επανάληψη ότι όσοι μένουν μόνιμα στην περιφέρεια του δήμου μας, όχι μόνο πρέπει να διευκολυνθούν ποικιλοτρόπως, αλλά και να επιβραβεύονται συνάμα για την επιλογή τους».