ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ
Απείρου κάλους οικισμοί και τοπία. Εξαιρετική φιλοξενία. Συζητήθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα. Εστιάσαμε όλοι στο πιο σοβαρό. Προσέξτε. Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Σητείας που εγκρίθηκε το 2006, ορίζει (Π.2.5.2): «να χαρακτηριστούν ΑΜΕΣΑ παραδοσιακοί οικισμοί το Κατσιδώνι, το Σανδάλι και η Σίτανος». Αυτό θα είχε ως συνέπεια την πρόσβαση σε χρηματοδοτικά προγράμματα αλλά και τον περιορισμό άναρχης χωροθέτησης ΑΠΕ, σύμφωνα με το ειδικό χωροταξικό. Παρά τις κατ’ επανάληψη πιέσεις μου στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτό δεν έχει γίνει. Δείτε όμως και αυτό.

Το νέο χωροταξικό Κρήτης σε αντίθεση με το ΓΠΣ Θεωρεί την περιοχή αυτή ιδιαιτέρως υποβαθμισμένη κάτι πολύ επικίνδυνο κατά την άποψη μου . Γιατί αν συνυπολογίσουμε ότι η Δημοτική Αρχή δεν προχωρά σε ενοποίηση των ΣΧΟΟΑΠ όλων των πρώην Δήμων-με τη συνένωση των οποίων έχει προκύψει ο Δήμος Σητείας- το συμπέρασμα είναι προφανές. Ναι, αυτή η Δημοτική Αρχή κρατά την πόρτα ανοικτή στη μελλοντική επέλαση επενδυτών ΑΠΕ, με δεδομένο την καλωδιακή σύνδεση της Κρήτης.

Συμφώνησαν όλοι. Ναι υπάρχει σκοπιμότητα. Όμως δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία. Έτσι θέτουμε σε κίνδυνο το Γεωπάρκο και γενικότερα τη πρόοδο του τόπου αφού ο τουρισμός πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη. Ίσως δε, είναι μονόδρομος.