Η ομάδα ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ επισκέφτηκε χθες βράδυ τους Αρμένους, ένα ορεινό χωριό στο οροπέδιο των Αρμενοχαντράδων με τους λίγους κατοίκους να μένουν ακόμα στο άλλοτε χωριό των πολλών ανεμόμυλων και της προσοδοφόρας γης, αντιμετωπίζοντας προβλήματα και εγκατάλειψη.

Οι τοπικοί φορείς μίλησαν με τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Καραμανωλάκη για βασικές ανάγκες όπως η μη επάρκεια του πετρελαίου θέρμανσης για τα παιδιά του δημοτικού σχολείου, σε μια τέτοια ορεινή περιοχή καθώς και η συντήρηση του σχολείου, έξοδα τα οποία αναλαμβάνει ο Πολιτιστικός σύλλογος. Να σημειωθεί δε ότι το Δημοτικό Σχολείο των Αρμένων πήρε το πρώτο βραβείο στον πανελλαδικό διαγωνισμό e-twinning με το έργο «Scratch me, if you can!» ανάμεσα σε 155 συμμετοχές.

Μίλησαν ακόμη για θέματα ύδρευσης, με την υπερχλωρίωση του πόσιμου νερού με και τις σκουριασμένες σωλήνες με φανερές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών κυρίως, για τον μη ενδεδειγμένο χώρο του νηπιαγωγείο στη Ζήρο, για το κλείσιμο του Ελαιουργείου από κακή διαχείριση ενώ ήταν βιώσιμο, για τους δύσκολα προσβάσιμους αγροτικούς δρόμους σε περιοχές όπως η Αγιά Σοφιά και Άγιο πνεύμα και άλλα θέματα. Τοπική εκπρόσωπος εξέφρασε το παράπονο ότι λεφτά δεν υπάρχουν για τα δικά μας σχολειά, για τα δικά μας χωριά.

Άννα Τακάκη