Θα ήθελα μέσα από λίγες γραμμές να αναφερθώ στο πρόσωπο του επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στο Αύριο» και υποψήφιου Δήμαρχου Σητείας Νίκου Καραμανωλάκη, όμως με μία άλλη προσέγγιση, κάνοντας αναφορά στον άνθρωπο Νίκο Καραμανωλάκη. Σε αυτόν που γνώρισα και σιγά-σιγά αρχίζει να γνωρίζει καλύτερα και η τοπική κοινωνία της Σητείας.

Τον άνθρωπο που προσέφερε αθόρυβα και σε κάθε ευκαιρία, χωρίς να μαθαίνει κανείς τη συμβολή του σε καθοριστικές στιγμές. Όπως τη στιγμή της δημιουργίας του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου (ΣΦΝ) Σητείας. Και όλα παραμένουν άγνωστα λόγω της ταπεινοφροσύνης που διακρίνει το Νίκο, μέχρι να κάνουν την υπέρβαση κάποιοι συμπολίτες μας και να γνωστοποιήσουν στο ευρύ κοινό τις λεπτομέρειες των γεγονότων. Αποκαλύψεις που έγιναν χωρίς καμία υστεροβουλία και δείχνουν ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με αξίες και ιδανικά.

Έρχεται η ώρα που αποδίδονται οι ευχαριστίες και η αναγνώριση προσφοράς, όπως στην περίπτωση του Κωστή Βασιλάκη, ο οποίος  κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΣΦΝ Σητείας, αποκάλυψε την συμβολή του Νίκου Καραμανωλάκη στη δημιουργία του συλλόγου και στις διαδικασίες για να σταθεί στα πόδια του μέσα από τα πρώτα του βήματα. Έως ότου να αγκαλιαστεί από τους ανθρώπους που τον έκαναν αυτό που είναι σήμερα. Ένα σύλλογο με ένα πανάξιο πρώτο Δ.Σ και με σημαντική προσφορά στον τόπο.

Αυτός είναι ο Νίκος Καραμανωλάκης και για αυτό τον στηρίζουμε. Διότι έχει αποδείξει ποικιλοτρόπως ότι πραγματικά νοιάζεται για τον τόπο και τους κατοίκους του.

Γι’ αυτό έγραφα και στο κείμενο της υποψηφιότητάς μου για το Νίκο ότι: «…ο χαρακτήρας, το ύφος, το ήθος, η ταπεινοφροσύνη αυτού του ανθρώπου ταιριάζουν με το πρότυπο του ανθρώπου που μπορεί να ηγηθεί μιας μικρής ομάδας και να πάει την τοπική κοινωνία (επαρχία) ένα βήμα μπροστά. Όταν το νοσοκομείο μας περνούσε δύσκολες στιγμές (συλλαλητήρια) ήταν στην πρώτη γραμμή να στηρίξει και να βοηθήσει. Όταν του ζητήθηκε να προσφέρει σε κοινωνικές ομάδες, σε απλούς πολίτες, το έπραξε χωρίς δισταγμό με μόνη προϋπόθεση να μην δημοσιοποιηθεί το όνομά του…»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΦΕΣΑΚΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ