Στις 21 Μαρτίου 2019 και ημέρα Πέμπτη, μέλη του ανεξάρτητου συνδυασμού «Μαζί στο Αύριο» με επικεφαλής τον κ. Καραμανωλάκη, επισκέφτηκαν δύο χωριά του πρώην Δήμου Λεύκης, τη Συκιά και τις Παπαγιαννάδες. Τα χωριά αυτά μαζί με τους οικισμούς των Σκλάβων και του Βορύ, αποτελούν μία ενιαία κοινοτική περιφέρεια. Οι κάτοικοι και οι εκπρόσωποι των φορέων, επιφύλασσαν θερμή υποδοχή και επιβεβαίωσαν με τον καλύτερο τρόπο το αίσθημα φιλοξενίας που χαρακτηρίζει τη Σητειακή κουλτούρα.

Κατά τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον υποψήφιο Δήμαρχο Σητείας Νίκο Καραμανωλάκη, σχετικά με το όραμα για ολόκληρο το Δήμο Σητείας, όπως επίσης και αναφορές σε ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.  Έπειτα ο λόγος δόθηκε στους πολίτες, απ’ όπου αξίζει να γίνει αναφορά σε δύο σημεία. Για την ακρίβεια, δύο λέξεις που διατυπώθηκαν από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας: «Εγκατάλειψη» και ένα «Γιατί (;)».

Με λόγια γεμάτα αγανάκτηση κατήγγειλαν την εγκατάλειψη του έργου ανάπλασης στο κέντρο του οικισμού για τους μεν Παπαγιαννάδες  και έθεσαν για τη Συκιά το ερώτημα: γιατί δεν ηλεκτροδοτείται το Αγροτικό Ιατρείο Συκιάς παρά το γεγονός ότι το κτίριο ανήκει στο Δήμο Σητείας. Πρόβλημα που λύνεται με την ευγενική παραχώρηση αίθουσας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Συκιάς και ο εκάστοτε ιατρός επιτελεί την εργασία του.

Ένα συλλογικό συμπέρασμα θα μπορούσε να είναι ότι ο  τόπος χρειάζεται μία νέα «πνοή» και ανθρώπους που θα αγκαλιάσουν ολόκληρη την κοινωνία, εστιάζοντας στα προβλήματα της πόλης, του κάθε χωριού και του κάθε οικισμού! Αυτή η «πνοή», μπορεί να έρθει από τους ανθρώπους του «Μαζί στο Αύριο» και τον Νίκο Καραμανωλάκη.