Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες,

Οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν. Είναι γνωστό πως η εκλογική αυτή αναμέτρηση είναι κρίσιμη, διότι καλούμαστε να αναδείξουμε νέους τοπικούς άρχοντες σε μία συγκυρία, η οποία χαρακτηρίζεται από ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον , που βιώνουμε όλοι μας καθημερινά κι έναν αγώνα επιβίωσης που δίνει ο καθένας μας με τον δικό του τρόπο. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες έχουμε και τη μεγάλη θεσμική αλλαγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την εφαρμογή του προγράμματος «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» που έρχεται να διαδεχθεί τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» , δηλαδή ενός νόμου που εισάγει θεσμικές αλλαγές καθώς και νέες απαιτήσεις και αρμοδιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πριν να περάσω όμως στην ουσία που θέλω να ανακοινώσω, αρχικά ας συστηθώ για όσους δε με ξέρουν και για όσους με γνωρίζουν απλά σαν το γαμπρό του Χρήστου Σπετσωτάκη. Με λένε Αλεξανδρόπουλο Σωτήρη, έχω γεννηθεί στην Αθήνα κι έχω ζήσει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Όμως της μοίρας το γραμμένο ήταν να βρεθώ στη Σητεία, λόγω της αγαπημένης μου Σοφίας. Μπορεί λοιπόν να ήρθα πριν μερικά χρόνια σαν ξένος σε αυτή την πόλη, αλλάζοντας συνήθειες και τρόπο ζωής, μπορεί να χρειάστηκα χρόνο για να προσαρμοστώ στη νέα μου καθημερινότητα, αλλά ειλικρινά από πολύ νωρίς αγάπησα αυτό το μέρος. Ένα αδικημένο μέρος εξαιτίας μικροπολιτικών συμφερόντων, αλλά με απίστευτη φυσική ομορφιά, που μπορείς να ζήσεις σαν άνθρωπος και να δημιουργήσεις την οικογένειά σου. Και το αγάπησα σε τέτοιο βαθμό, που από πολύ νωρίς άρχισα να ψάχνω τρόπο να γίνω δημότης.

Τελικά η επιθυμία μου έγινε πραγματικότητα, παρά μόνο όταν παντρεύτηκα με τη Σοφία Σπετσωτάκη, γεγονός που με γέμισε με ιδιαίτερη χαρά. Το γεγονός ότι έγινα δημότης Σητείας, ήταν για μένα και η τυπική επιβεβαίωση σε αυτό που νιώθω μέσα μου, ότι δεν είμαι πια ένας ξένος σε αυτόν εδώ τον τόπο. Έχοντας λοιπόν την επιθυμία να προσπαθήσω με τιμιότητα και ειλικρίνεια για το καλύτερο, κατέρχομαι σ΄ έναν εκλογικό δημοκρατικό αγώνα ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σητείας, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ» του Νίκου Καραμανωλάκη, με μόνο μου κίνητρο τη διάθεση για προσφορά σε αυτόν εδώ τον τόπο και όπλο μου τις γνώσεις και την εμπειρία που απέκτησα τόσο μέσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, όσο και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας στην ΕΜΥ. Η επιλογή μου αυτή είναι συνυφασμένη με την αίσθηση του καθήκοντος και την αγάπη μου για τον τόπο μας.

Οι προκλήσεις και οι ευθύνες είναι πολλές. Έχω όμως τη θέληση και τη διάθεση να τις αντιμετωπίσω, βάζοντας κι εγώ ένα λιθαράκι στο πλευρό του Νίκου Καραμανωλάκη. Ενός ανθρώπου που ηγείται του συνδυασμού κι αποτελεί έναν άριστο επιστήμονα, με γνώσεις και όραμα για τον τόπο μας. Που δεν επιθυμεί απλά να φέρει την αλλαγή, αλλά την εξέλιξη και την πρόοδο σε όλο το δήμο μας. Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε την περιοχή μας ψηλότερα. Και αυτό θα το πετύχουμε με πολλή δουλειά, σχεδιασμό, όραμα και συνεργασία. Αλλά και με ρήξεις, όπου χρειασθεί.

Έχουμε όνειρα και διάθεση για προσφορά. Ο Δήμος μας, ο Δήμος Σητείας, χρειάζεται νέες νοοτροπίες και αναγεννητικές πρακτικές, χρειάζεται λόγο που να λέει την αλήθεια -ακόμα κι αν πονάει- λόγο που να μην προσποιείται και να μην καιροσκοπεί. Παράλληλα χρειάζεται πράξεις και έργα, τα οποία θα σέβονται τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε Δημοτικού Διαμερίσματος και θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του καθενός ισόρροπα, δίκαια, χωρίς τοπικιστικές, πληθυσμιακές ή ψηφοθηρικές διακρίσεις. Σε αυτόν τον αγώνα θα προχωρήσουμε μαζί και θα είμαστε «ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ» δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις για ένα καλύτερο Δήμο. Γιατί τον αξίζουμε και τον δικαιούμαστε!

Με εκτίμηση,

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ