Λέγομαι Καφεσάκης Γεώργιος του Κων/νου με καταγωγή από το Παλαίκαστρο. Εργάζομαι επι εικοσιδύο συναπτά έτη στο Νοσοκομείο Σητείας, νοσηλευτής στο χειρουργείο.
Στα χρόνια αυτά, πέρα από το κανονικό μου ωράριο, έχω εργασθεί εθελοντικά μαζί με συναδέλφους μου σε πληθώρα έκτατων περιστατικών (χειρουργεία) εκτός ωραρίου, λόγω έλλειψης προσωπικού,ατελείωτες ώρες βάζοντας σε δεύτερη ‘’μοίρα’’ την υγεία μας, την οικογένεια μας και σε τρίτη ‘’μοίρα’’δραστηριότητες, εργασίες, φίλους κ.τ.λ.
Κατά καιρούς έχουν προκύψει και προκύπτουν σοβαρά προβλήματα στο Νοσοκομείο μας που πρώτα οι εργαζόμενοι βιώνουν και έπειτα οι συμπολίτες μας, βάζοντας σε δοκιμασίες την έκρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και σε κίνδυνο ζωές πολιτών.Λίγο πολύ σε όλους είναι γνωστά τα προβλήματα όπως: κτηριακές εγκαταστάσεις, έλλειψη ιατρών, νοσηλευτών, βοηθητικού προσωπικού, παραϊατρικού εξοπλισμού,ιατρικών μηχανημάτων, ιατροφαρμακευτικό υλικό κ.τ.λ.
Τα τελευταία χρόνια με την στήριξη του Διοικητή του Νοσοκομείου και των φίλων του Νοσοκομείου έγιναν αρκετές και σπουδαίες αλλαγές. Δεν φτάνουν όμως αυτά.
Είναι άξιο λόγου πως μια μικρή ομάδα συνανθρώπων μας (φίλοι του νοσοκομείου) που πιστεύουν και θέλουν πραγματικά να προσφέρουν στο κοινό καλό, με συνεργασία και αγάπη, τι μπόρεσαν και κατάφεραν μέχρι σήμερα.
Είναι επίσης γνωστό σε μικρές κοινωνίες, όπως η δικιά μας , όταν τείνουν να καταργηθούν ή να υποβαθμιστούν υπηρεσίες, υποβαθμίζονται και οι πολίτες με άμεσο αντίκτυπο στον τουρισμό, αγροτική ζωή, τοπική οικονομία, αθλητισμό, παιδιά, κοινωνική ζωή κ.α. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι τοπικοί άρχοντες κινητοποιούνται και θέτουν σε εγρήγορση τους πολίτες χωρίς κομματικές ταυτότητες για το καλό του συνόλου της κοινωνίας, κάνουν στροφή σε καινούριες καινοτόμες ιδέες, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας για τους νέους, απορροφούν κονδύλια της περιφέρειας για ανάπτυξη, μιας και υπάρχει υποχρηματοδότηση από την κεντρική εξουσία, λόγω μνημονίων. Όλα αυτά διαχέονται προς όλες τις κοινωνικές ομάδες.
Τον άνθρωπο Καραμανωλάκη Νίκο τον γνωρίζουμε όλοι όπως κι εγώ .Τον χαρακτήρα όμως του ανθρώπου αυτού τον γνώρισα μέσα από μία περιπέτεια υγείας του, που κάποια στιγμή όλοι περνάμε, και χρειάστηκε η συνδρομή εμένα και των συναδέλφων μου.
Έκτοτε κατάλαβα ότι ο χαρακτήρας, το ύφος, το ήθος, η ταπεινοφροσύνη αυτού του ανθρώπου ταιριάζουν με το πρότυπο του ανθρώπου που μπορεί να ηγηθεί μιας μικρής ομάδας και να πάει την τοπική κοινωνία (επαρχία) ένα βήμα μπροστά. Όταν το νοσοκομείο μας περνούσε δύσκολες στιγμές (συλλαλητήρια) ήταν στην πρώτη γραμμή να στηρίξει και να βοηθήσει. Όταν του ζητήθηκε να προσφέρει σε κοινωνικές ομάδες, σε απλούς πολίτες, το έπραξε χωρίς δισταγμό με μόνη προϋπόθεση να μην δημοσιοποιηθεί το όνομά του.
Είμαι ένας πολίτης που πιστεύω σε αυτό που λένε «όλοι ίδιοι είναι». Τα τελευταία χρόνια όμως διαπίστωσα ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις που δεν φαίνονται, πρέπει να τις ανακαλύψεις. Έχοντας ‘κατά νου’ τα παραπάνω αποφάσισα να συνστρατευτώ και να συμπορευτώ με αυτή τη μικρή ομάδα από νέους ανθρώπους, άφθαρτους με όρεξη να δουλέψουν και να προσφέρουν, χωρίς κομματική ταυτότητα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ, στη μικρή μας κοινωνία με ‘μπροστάρη’ τον Νίκο Καραμανωλάκη.

Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα.
Με τη σφαίρα μπορείς να σκοτώσεις τον εχθρό σου.
Με την ψήφο σου μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου.
Αβραάμ Λίνκολν

Με εκτίμηση
Καφεσάκης Γεώργιος
Υποψήφιος με το συνδιασμό ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ